Diş Hekimi Asistanı Olmak İçin Gerekenler
Diş Hekimi Asistanı Olmak İçin Gerekenler
Ağız ve diş sağlığı alanında oldukça önemli bir yere sahip olan mesleklerden birisi de diş hekimi asistanlığı olarak bilinmektedir. Diş hekimi asistanı, tüm tedavi süreci boyunca diş hekimine yardımcı olan kişi olarak ifade edilebilmektedir.
Diş hekimi asstanı olarak çalışacak olan kişilerin hasta tedavilerinde diş hekimine yardımcı olmak, klinik temizliğini sağlamak, malzemeleri hazırlamak ve servis amirine yardımcı olmak gibi görevleri üstlendiğini söylemek mümkün olmaktadır. Diş hekimi asistanları, klinik ortamında doğrudan yetiştirilebilmektedir.
Diş Hekimi Asistanı Nedir?
Diş hekimi tarafından yapılacak olan tüm operasyonlara ve yapılacak olan tüm tedavi sürecine yardımcı olan kişi diş hekimi asistanı olarak ifade edilebilmektedir. Diş hekimi asistanları klinik ortamında doğrudan yetiştirilmekte ve çalıştırılmakta olan kişiler için kullanılmakta olan mesleki bir terimdir. Diş hekimi asistanı olarak çalışmak isteyen kişiler diş hekimi asistanı olmak için gerekenler hakkında bilgi sahibi olmalıdır.
Diş Hekimi Asistanı Görevleri Nelerdir?
Diş hekimi asistanı olarak görev alan kişiler;
Tıbbi ve evsel atıkların ayrılmasında ve atılmasında görev almaktadır.
Kullanılan malzemelerin kayıtlarını tutarlar ve eksilmeleri halinde ise temin edilmesini sağlarlar.
Anestezi malzemelerinin hazırlığında görev alırlar.
Dolgu malzemelerinin ve ekipmanlarının hazırlanmasından sorumludurlar.
Diş hekimi asistanları hastalarla doğrudan bir iletişim içerisinde olduğu için iletişimle ilgili oldukça önemli bir role sahip olduklarını söylemek mümkündür. Diş hekimi asistanı olmak isteyen kişilerin eğitim süreçleri alınan bir yıllık eğitim sonrasında tamamlanmaktadır. Yapılan ulusal düzeyde bir sınavla ise diş hekimi asistanlığı alanında lisans alınması mümkün olmaktadır.
Diş Hekimi Asistanı Nasıl Olunur?
Diş hekimi asistanı olmak için ön lisans düzeyinde programlar bulunmaktadır. Diş hekimlerine operasyonlar da dahil olmak üzere bütün tedavi süreçlerinde yardımcı olan meslek grubu diş hekimi asistanları olarak ifade edilebilmektedir.
Bir sağlık personeli olarak çalışmakta olan diş hekimi asistanı olmak için gerekenler dişleri temizlemek, tedavi etmek gibi görevleri gerçekleştirmek olarak ifade edilebilir. Diş hekimi asistanı olarak görev almak isteyen kişilerin gerçekleştirebileceği çeşitli yöntemler bulunmaktadır.
Öncelikle diş hekimi asistanı olarak görev almak isteyen kişilerin lise mezunu olması gerekmektedir. Alınacak olan eğitim ve sertifikalar dahilinde diş hekimi asistanı olarak çalışılması mümkün olmaktadır. Ağız ve diş sağlığı bölümünde veya benzer bir alanda alınacak olan eğitim sayesinde asistan olunabilmektedir.
Kişinin hasta bakım uygulamalarına ve tıbbi terminolojiye hakim olması da oldukça önemlidir. Diş hekimi asistanı olarak çalışmak isteyen kişiler dent kariyer sitesi üzerinden başvuru gerçekleştirebilmektedir.
Diş hekimi asistanı olarak çalışacak olan kişilerin iyi bir iletişim kurma konusunda yeteneğe sahip olması gerekmektedir. Kişinin organizasyon becerilerinin gelişmiş olması da diş hekimi asistanlığında oldukça önemlidir. Ekip çalışmasına ve işbirliğine yatkın olması da diş hekimi asistanı olunmasında oldukça etkilidir.
Diş hekimi asistanı olarak çalışmak isteyen kişilerin ilk olarak lise mezunu olması ve sağlık meslek liselerinden birisinde eğitim alması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen DHAS girerek başarılı olunması gerekmektedir.
Diş Hekimi Asistanlığı İş İlanları
Diş hekimi asistanı olarak görev almak isteyen kişilerin dentkariyer.com sitesi üzerinden iş ilanlarını inceleyerek kendileri için uygun iş ilanlarına başvuru yapması mümkün olmaktadır. Yeni ve güncel ilanlar dent kariyer sitesi üzerinde bulunmaktadır. Ağız ve diş sağlığı alanında oldukça önemli bir yere sahip olan diş hekimi asistanlığı ile ilgili olarak mevcut ilanlara başvuru yapılabilir.
Diş hekimi asistanları; klinik ve hastanelerde, diş laboratuvarlarında ve sağlık hizmeti sağlayıcıları ve gruplarda görev alabilmektedir. İş ilanlarını dent kariyer sitesinden takip ederek başvuru gerçekleştirebilirsiniz.